Hoge spanning voor het hoogspanningstracé

Hoge spanning voor het hoogspanningstracé
Leestijd: 1 minuut

Ik ben weer eens naar mijn stamcafé geweest. Ja, ik weet het, maar wat moet een mens doen bij dat soort weer. Zwaar bewolkt, af en toe een plensbui en een venijnige wind die huilt vanonder de deur. Verveling troef ! Het is op zo’n dagen dat iemand het kantklossen heeft uitgevonden.

Er was minder volk in mijn favoriete staminee, dus kon ik op mijn eigen barkruk gaan zitten en kijk, Babette kwam al naar me toe met mijn Stella. Ze kent haar pappenheimers… Terwijl ze een bierviltje en daarna een perfect getapt biertje met liefde voor het vak neerstreelde, zei ze, als wou ze meteen de kat de bel aanbinden: “De Vlaamse regering heeft Ventilus, het hoogspanningstraject doorheen West-Vlaanderen, gisteren goedgekeurd…” Tja, dat was in onze gemeente de laatste maanden een heikel punt.

“Gelukkig staat onze burgemeester pal in de strijd met Zuhal Demir,” riep Franske Destoop, die net binnenkwam in het gezelschap van Eddy de facteur en de zucht van Babette moet hebben gehoord. Frans, landbouwer van beroep, kon die Zuhal horen noch rieken, dat was een publiek geheim. Eddy de facteur, altijd in voor een mopje, deed er nog een schepje bovenop. “In Limburg kregen twee leden van eenzelfde familie TEGELIJKERTIJD een hartaanval toen Zuhal Demir zonder make-up in Villa Politica verscheen”. Babette repliceerde: “Nochtans stond ze ooit als model op de cover van P-magazine, dat was in 2015 als ik me niet vergis”. “Pfff, het zal wel als model van de Trois-Suisses geweest zijn”, gniffelde Eddy.

“Tja, we spreken over 6 gigawatt of 380.000 volt, het equivalent van twee kerncentrales, dat moet nogal wat straling geven”, opperde ik. “Ja, maar er zijn ook voordelen”, meesmuilde onze facteur. “Hoezo?”, vroeg ik hem, stomverbaasd. “Leg je telefoon gewoon buiten in de tuin en hij laadt op”, grapte hij.

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *