De computer naar de foeter? Dit kan u redden!

De computer naar de foeter? Dit kan u redden!
Leestijd: 2 minuten

Wat is een digibeet? Dat is iemand die geen reet afweet van computers (voor klachten over het taalgebruik moet u bij het ministerie zijn). Zogenoemd, naar analogie van een analfabeet (iemand die niet of nauwelijks kan lezen of schrijven, an-alfabet weetjewel). Als je behoort tot die digibeten-groep (en dat betekent min of meer eigenlijk als je ouder bent dan 40), dan heeft de gemeente de oplossing voor u. Hieronder vindt u de officiële mededeling.

Digipunt in Ledegemse bibliotheek

Moeite met het installeren van apps? Je weet niet hoe je kunt videochatten? Wil je een CV maken of een brief schrijven maar je hebt geen computer bij de hand? Wil je hulp bij het online boeken van afspraken? Zou je graag een e-mailadres aanmaken en e-mails versturen?

Met deze en andere digitale vragen kunnen inwoners van Ledegem vanaf 3 juni 2023 terecht in het digipunt van de gemeente Ledegem.

Ze kunnen er gratis een computer gebruiken, surfen op het internet, hun eigen toestel verbinden met het publieke wifi-netwerk, documenten printen of scannen en het bibliotheekpersoneel helpt ze met het beantwoorden van vragen over het gebruik van een computer, tablet of smartphone. Daarnaast verwijzen ze door naar cursussen die mensen laten kennismaken met de computerwereld of hun digitale vaardigheden zullen verbeteren.

In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om een laptop of tablet uit te lenen via het digipunt.
Door de oprukkende digitalisering is het heel belangrijk dat mensen voldoende digitaal geletterd zijn. Zo voorkomen ze dat er een kloof zou kunnen ontstaan tussen hun huidige digitale vaardigheden – of het gebrek daaraan – en nieuwe technologische ontwikkelingen. Mee zijn met de digitaliseringsgolf is noodzakelijk om optimaal te kunnen functioneren in de maatschappij van vandaag én morgen. Of men nu wil communiceren met de kleinkinderen of online een betaling verrichten, voldoende digitaal geschoold zijn heeft enkel maar voordelen en verhindert onbedoelde vormen van uitsluiting.

Het digipunt bevindt zich in de openbare bibliotheek (Rollegemstraat 218). Inwoners van Ledegem kunnen er met hun digitale vragen terecht op:

  • Maandag: van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 19 uur
  • Woensdag: van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 18 uur
  • Vrijdag: van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 18 uur

Het digipunt wordt feestelijk geopend op zaterdag 3 juni, om 10 uur. Iedereen is van harte welkom!

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *