Kinderen baas!

Kinderen baas!
Leestijd: 2 minuten

We kennen allemaal het Jommekes-album “Kinderen baas” waar in Zonnedorp, de woonplaats van Jommeke en zijn vrienden, de kinderen, door een wonderdrankje van professor Gobelijn superslim worden en de volwassenen weer kinds en speels. Ledegem wordt geen Zonnedorp, zo’n vaart zal het niet lopen, maar wat de jeugddienst heeft gerealiseerd, daarbij komt “kinderen baas” aardig in de buurt.

Nieuwe speelkansen

Onder het motto “kinderen moeten kunnen spelen” (en het liefst in de gezonde buitenlucht), ging de Ledegemse jeugdraad, samen met schepen van jeugd Emiel Debusseré, op pad doorheen de gemeente om te kijken waar nog extra speelkansen konden worden gecreëerd. De buit was reuze.
Wij citeren : Op verschillende plaatsen verspreid over Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel zorgen de nieuwe pleinplakkers voor speelprikkels op weg naar school of naar de bakker (een leuk extraatje onderweg). Een alfabetrups of cijferslang wijzen de kinderen de weg naar de schoolpoort, maar ook kleurrijke voetstapjes en een hinkelbaan fleuren het straatbeeld nu op.

Wat en waar?

De toestellen (speelprikkels!) zelf kregen ook leuke namen. zo heb je de oversteeksteps of de balansbalk (heerlijk toch zo’n alliteratie), een klimklautertoestel, een speelhuis, een bloemwip, een draaischommel, een speelhuis, een kabelbaan, een zandspeeltoestel, een familieschommel, een draaimolen, een grasplein met 2 doelen, een zandspeelschip, een supernova draaitoestel, een schommel met vogelnest, een wip, een brede glijbaan, een zandgraver, een klimroute, een Super Climp, een omnisportveld, een petanquebaan, een combinatietoestel, een hobbeleend, een dubbele schommel, een plateauwip, een klimbol, een draaitoestel, een pannakooi, een touwschommel en een glijbaan op speelberg (oef, we zijn erdoor.)

Een pannakooi is een afgesloten voetbalveldje met twee doelen, waarbij doelpunten maken belangrijk is, maar niet het belangrijkste. De bal door de benen van de tegenstander spelen, een zogeheten “panna” is belangrijker, want dan is de wedstrijd onmiddellijk afgelopen. Je moet daarna wel in balbezit blijven. De boarding mag je gebruiken om tegenaan te spelen.

Dit zijn de locaties : speelplein De Kempkens (Sint-Eloois-Winkelstraat 76, Ledegem), speelplein Ter , Schueren (Vlaschaardlaan 91, Sint-Eloois-Winkel), Sint-Michielsplein (Sint-Eloois-Winkel), speelplein Rollegem-Kapelle (Burgemeester Wylinstraat, ter hoogte van nr.24), plein Amberlaan (ter hoogte van nr.20), grasveld Albrecht Rodenbachlaan Ledegem (ter hoogte van nr.16). Dat grasveld zal nog vervangen worden door een “groene prikkel”, d.w.z. een hindernissenparcours. Op de website van de gemeente krijg je de nodige informatie, maar niets belet je om zelf te gaan ontdekken wat waar staat en het allemaal eens uit te proberen. Geef toe, dit is toch wel een beetje Zonnedorp en Kinderen Baas!

  

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *