Veloclub Lendelede Sport aan het feest

Veloclub Lendelede Sport aan het feest
Leestijd: 2 minuten

100-jarig bestaan gevierd met nieuwe profwedstrijd op de kalender

Niets dan vrolijke gezichten bij het bestuur van de Lendeleedse veloclub en de supportersclub Alec Segaert! En met reden, want ze hadden iets te vieren. Gesticht in 1924 (je moet niet lang naar school geweest zijn, om uit te rekenen dat dat 100 jaar geleden is), op zich is dat al een feestje waard, maar als je dan ook nog eens een kampioen in de gemeente hebt van het kaliber van Alec Segaert, dan kan zelfs de meest houterige wielerliefhebber de macarena dansen.

Een brokje geschiedenis

In het boek “De Geschiedenis van Lendelede (John Delaere) wordt al in 1902 gewag gemaakt van een Veloclub. We kunnen er lezen :”Die had voor doel aan haar leden, wielrijders, een gezonde ontspanning en eerlijk vermaak te verschaffen.” De eerste beroepsrennerswedstrijd in Lendelede werd in 1946 (het eerste naoorlogse jaar) georganiseerd. Nog steeds volgens dezelfde bron was er tot in 1967 een beroepsrennerskoers. En nu, anno 2024, wordt er weer aangeknoopt met die traditie met de 1ste Grote Prijs MHD-Filou op 1 april a.s.

Die kwam er in een unieke samenwerking van drie actoren: De Koninklijke Veloclub Lendelede Sport VZW, de supportersvereniging Alec Segaert vzw en de sportminded lokale ondernemers (MHD-Dieter Holvoet, Filou-Xavier Van Honsebrouck en Argenta-Nik Messely).

De wedstrijd zelf

Op paasmaandag 1 april 2024, de dag na de Ronde Van Vlaanderen, wordt de 1ste Grote Prijs MHD-Filou voor Elite en U23 verreden over een afstand van 171,7 km in 17 plaatselijke ronden (46 hoogtemeters voor de kenners) met start (om 14u) en aankomst in de Heulsestraat ter hoogte van de site STEVAN. Het gaat om een wedstrijd voor UCI Worldteams, UCI Proteams, UCI Continentale teams, UCI professionele cyclo-crossteams en Belgische clubploegen.

Programma Alec Segaert

Voor de wielerfans nog een greep uit het (lokale) programma van Alec Segaert. We kunnen hem nog aan het werk zien in de volgende koersen : Kuurne-Brussel-Kuurne (25/2), Le Samyn (27/2), GP Criquiélion (2/3), Nokere Koerse (13/3), GP Denain (14/3), Dwars door Vlaanderen (27/3), Volta Limburg Classic (30/3) en natuurlijk GP MHD-Filou Lendelede (1/4), Parijs-Roubaix (7/4), Brabantse Pijl (10/4), Dwars door het Hageland (10/6), 12-16/6 Baloise Belgium Tour, BK tijdrijden Binche (20/6), BK wegrit Zottegem (23/6). Voor meer informatie (voor o. a. zijn internationale kalender) verwijzen wij naar  jempi.jooren@kuleuven.be en/of https://www.facebook.com/profile.php?id=100027654917754

Alec Segaert in volle inspanning bij zijn specialiteit: de tijdrit.

Heel mooie wielermomenten in het verschiet dus en zoals de Lendeleedse Veloclub in 1902 al zei: “het doel is aan haar leden, wielrijders, een gezonde ontspanning en eerlijk vermaak te verschaffen”... Dat zal voor ons, supporters niet anders zijn!

Avatar foto

Erik Den Hert

3 reacties op “Veloclub Lendelede Sport aan het feest

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *