Kijk naar de maan!

Kijk naar de maan!
Leestijd: < 1 minuut

Het zou een nieuw amusementsprogramma op tv kunnen zijn, maar het is “educatief” amusement in onze eigen gemeente. Bart Taillieu van privé-sterrenwacht Halley (eerder al eens “Leeghemnaere in de kijker” op deze website) organiseert weer twee waarnemingsavonden op zaterdag 2 en 16 maart 2024 van 20 u tot 23 u. Iedereen kan door de telescoop komen kijken naar de maan (enkel op 16/3) en de planeten Jupiter, Uranus en diverse andere hemellichamen, waaronder de Orionnevel. Op zaterdag 16 maart is ook de maan zichtbaar. De maan staat in deze tijd van het jaar hoog aan de hemel en is voor 46% zichtbaar en kan onder gunstige omstandigheden bekeken worden. (Eerste kwartier op zondag 17 maart omstreeks 05u10).

Natuurlijk is helder weer noodzakelijk. Je kan Bart bellen bij twijfel (0499/583557). Ingang privé-sterrenwacht via de Guido Gezellelaan tussen huisnummers 54&56, Ledegem.

Bart zei het al: “Geen volle maan, maar eerste kwartier”. Geen kans op weerwolven dus, maar voor wie er toch niet gerust op is… breng zilveren kogels mee…

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *