Gemeentelijk digipunt op volle toeren

Gemeentelijk digipunt op volle toeren
Leestijd: 2 minuten

Sessies “It’s me” en “Payconiq” in bib kennen veel belangstelling

Moeite met het installeren van apps? Je weet niet hoe je kunt videochatten? Wil je een CV maken of brief schrijven maar je hebt geen computer bij de hand? Wil je hulp bij het online boeken van afspraken? Zou je graag een e-mailadres aanmaken en e-mails versturen? Met deze en andere digitale vragen kunnen inwoners van Ledegem vanaf 3 juni 2023 terecht in het digipunt van de gemeente Ledegem.

Zo berichtte de gemeente de dorpsgenoten verleden jaar over het digipunt in de bibliotheek waar je voor diverse “computervragen” terecht kunt. Het digipunt mikt op mensen die absoluut niet vertrouwd zijn met dat “vermaledijde ding” dat een computer, laptop, tablet of smartphone wordt genoemd. Ze worden soms smalend (vooral door de jonge generatie) “digibeten” genoemd, naar analogie van analfabeten, zij die niet kunnen lezen of schrijven. Er zijn al voor minder langdurige oorlogen uitgevochten…

Geen nood DIGIPUNT is de cavalerie, die in de hoogste nood, ter hulp komt gesneld. Op donderdag 22 februari kwam Willy Messiaen in de bib twee les-sessies geven over de apps “itsme” en “payconiq”. De eerste is een identificatieapp, waarmee je bijvoorbeeld kan inloggen op “mypension.be”. Payconiq is een app die in opmars is en waarmee je kan betalen (i.p.v. een bankkaart), maar ook, EN DAT IS NIET ONBELANGRIJK, ook kan ONTVANGEN. Probeer dat maar eens met een bankkaart.

Eén en al concentratie bij het “Payconiq” publiek, want bij wijze van oefening wordt geld heen en weer geslingerd. Belangrijk dus om de kopjes erbij te houden.

Lesgever Willy Messiaen kon met een karrevracht vakkennis doorspekt met veel humor de cursisten van de eerste tot de laatste minuut boeien. We waren er ook bij en kwamen na een paar uur veel en veel slimmer naar buiten, maar vooral met een groot “digivertrouwen” (nog een neologisme, dat ik hier en nu heb bedacht). Laat die volgende app-sessies maar komen. En weet je wat… ze zijn nog gratis ook!!!

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *