Leeghemnaere in de kijker: Frans Huyghe

Leeghemnaere in de kijker: Frans Huyghe
Leestijd: < 1 minuut

Velen zullen Frans kennen als co-auteur, samen met Filip Jacques, van het boek Ledeghem in den Grooten Oorlog, maar (voorlopig) misschien minder als de digihelper van de gemeente. Hij is dat sinds enkele maanden geworden en daar is een goede reden voor.

We citeren even uit de communicatie van het gemeentebestuur.

Onze digihelper zoekt een antwoord op jouw digitale vraag
Op 18 december ging Frans Huyghe bij ons als digihelper aan de slag. Een digihelper is iemand die goed met een computer, tablet en smartphone overweg kan en die deze kennis wil delen met andere mensen. Frans Huyghe heeft er een decennialange carrière in de banksector opzitten. Vanuit die hoedanigheid is hij met de eerste computers in contact gekomen. Zijn interesse was onmiddellijk geprikkeld. Niet snel daarna kocht hij zijn eerste pc en kon hij de wereld van het digitale voluit exploreren. Ook de overstap naar online bankieren heeft hij vanaf het prille begin meegemaakt. De kennis die hij verworven heeft door beroepshalve mee te groeien met de digitalisering in combinatie met een persoonlijke interesse in alles wat met computers te maken heeft, wil hij aanwenden om andere mensen digitaal vaardiger te maken.

Onze digihelper houdt spreekuur op:

  • Iedere eerste maandag van de maand van 10 tot 12 uur.
  • Iedere derde maandag van de maand van 16 tot 18 uur.

Heb je een vraag of wil je advies over een digitale toepassing? Lukt het je niet om pakweg een app als Itsme te installeren? Ga dan eens langs bij onze digihelper. Een afspraak maken kan telefonisch (056 894 881) of via mail bibliotheek@ledegem.be.

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *