Het wijnterras van het Davidsfonds tijdens de Batjes (8-9 juni 2024)

Het wijnterras van het Davidsfonds tijdens de Batjes (8-9 juni 2024)
Leestijd: 2 minuten

Stilaan een gesmaakte traditie!

Er zijn nog zekerheden in het leven. De organisatie van het Davidsfonds mag met de deelname aan de Batjes in 2024 een vijfentwintigste streepje bijzetten. Daarmee zetten ze hun culturele kerntaak kracht bij. Leeghemnaers zijn bij uitstek Bourgondiërs en een lekker wijntje laten ze niet passeren. Dat is de vorige jaren genoegzaam bewezen.

Dit sfeerbeeld van een voorgaande editie laat daar geen twijfel over bestaan. (Hier nog in de tuin van het Peereboomhuis).

De Leeghemse connaisseur weet het ondertussen al. Er wordt ieder jaar gewerkt met een thema. De voorbije jaren passeerden al enkele interessante wijngebieden en bijpassende thema’s: Italië, Spanje, Zuid-Amerika, Frankrijk, Oost-Europa en Zuid-Afrika…

Het gekende wijnterras zal dit jaar op een nieuwe, originele locatie opengesteld worden: in de tuin van de Pastorie te Ledegem (maar wees gerust… er zal geen miswijn geschonken worden…). Op de locatie van vorig jaar, het Peereboomhuis, zijn dit jaar de renovatiewerken gestart.

Telkens wordt de atmosfeer positief beïnvloed door de steeds weer passende, typische en regio-gebonden hapjes net als door de typische klederdracht van de inrichtende Davidsfonds-bestuursgroep en het speciaal aangekleed kader. Het thema dit jaar is Zuid-Italië. Je kan er komen genieten van zowel schuimwijn, witte, rosé als rode wijnen. Bij dit thema kunnen Italiaanse hapjes natuurlijk niet ontbreken.

Het voltallige bestuur van het Davidsfonds Ledegem heet u dan ook van harte welkom tijdens het tweede weekend van juni in de tuin van de Pastorie.

PRAKTISCH:

Het Davidsfonds-wijnterras (Menenstraat 16 te Ledegem) zal geopend zijn op zaterdag 08/06/24 van 16.00 tot 23.00 uur en op zondag 09/06/24 van 14.00 tot 22.00 uur.

Meer informatie via Michael Vandeputte op 056 50 41 01 of via michael@renofort.be

De 6 verschillende wijnen die worden aangeboden op het terras zijn ook te verkrijgen in een proefpakket tegen de prijs van 60 euro! Het pakket bevat 1 fles schuimwijn,  2 flessen witte, 1 fles rosé en 2 flessen rode wijn.  Zoals gewoonlijk kunnen de geserveerde wijnen ook per karton bijbesteld worden om er nadien nog eens thuis van te kunnen genieten. Een ideaal cadeau voor Vaderdag!

Bestellingen kunnen gebeuren via Michael (zie hierboven) of via Lieven Vandermersch (lievenvandermersch@skynet.be , tel 0474 44 12 01).

Avatar foto

Erik Den Hert

Één gedachte over “Het wijnterras van het Davidsfonds tijdens de Batjes (8-9 juni 2024)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *