Okra Sint-Eloois-Winkel wordt 70 jaar

Okra Sint-Eloois-Winkel wordt 70 jaar
Leestijd: 2 minuten

Een respectabel cijfer en daar hoort een feestje bij!

En nog wat cijfertjes:

Op 14 oktober 1954 werd in de schoot van de Christelijke Mutualiteiten de “Kristelijke Bond voor Gepensioneerden” (KBG) boven de doopvont gehouden! Einde 1955 telde men 55 leden. In 1960 was dit cijfer opgelopen tot 178… In 2024 telt OKRA 261 leden! 70 jaar, het is nogal wat. (Het is de tijd dat Armand Pien nog sprak over het hogedrukgebied boven de Azoren, dat er ergens schotbalken opgehaald werden of de duiven gelost werden in Clermont. Dat hoor je nu niet meer).

Een volle feestmaand!

Deze “Platina” gebeurtenis wil het bestuur niet ongemerkt laten voorbij gaan. September wordt een OKRA feestmaand! De feestmaand start op zaterdag 7 september, van 14 tot 18 uur. En alle 55-plussers van de gemeente zijn er welkom. In zaal “De Link” worden onze OKRA activiteiten in beeld gebracht met een tentoonstelling en kan je ook aan activiteiten deelnemen zoals kaarten en rummikub..

Onze groep “turnen” brengt op geregelde tijdstippen een optreden van hun soepel actief zijn (n.v.d.r.: nog maar eens een bewijs dat niet alle wegen naar reuma leiden…)

Als een rode draad bij de tentoonstelling zijn er tekeningen van Nesten, die verwijzen naar de liedjes van Winkels Volkskunstenaar Honoré Lagae. Het werk van Honoré Lagae diende vele jaren als inspiratiebron voor de ontspanningsnamiddagen. Het wordt geen historische tentoonstelling maar er is wel een doorlopende powerpoint voorstelling waar vroegere KBG/ OKRA activiteiten in beeld gebracht worden. Voor wie wil mijmeren.

Elke 55-plusser die ons op 7 september een bezoekje brengt, wordt ontvangen  met een gratis tasje koffie en een gebakje!

De smartphone heeft ook bij onze 55+ers de plaats van de gsm ingenomen. De vele mogelijkheden van dit toestel brengt ook bij het gebruik heel veel vragen met zich mee. Van 14 tot 16 uur is San Maes, buurtwerker digihulp Ledegem, aanwezig. Zij helpt je graag gratis verder met al uw vragen.

Zaterdag 21 september om 16 uur in de St. Eligiuskerk is er aandacht voor “een hart voor troost”. Tijdens de jaarmis schenken wij speciaal aandacht aan onze overleden leden.

De feestmaand wordt afgesloten op maandag 30 september met het jaarfeest voor al onze leden. Waar niet alleen een feestmaaltijd geserveerd wordt, maar waar in de namiddag een stevige pot zang en humor niet zullen ontbreken. Tijdens dit feest wordt eveneens hulde gebracht aan de kaart-en rummikub- kampioenen. Voor de 21 OKRA bestuursleden is het een drukke zomertijd!

Zittend vlnr.: Johan Dewilde, Jacqueline Engels, Denise Steen, Annie Vanmarcke, Odette Depuydt, Maria Lecluyse. Staand vlnr.: An Declercq, Lydie Bulcaen, Joris Depruyst, Margriet Soete, Albert Lecluyse, Wilfried Stroobant, Antoon Dupont, Wilfried Opsomer, Laura Lecluyse, Gino Noyelle, Paul Verhamme. Ontbreken op de foto: Anne-Mie Dupont, Noël Lecluyse, Mireille Lein, Monique Meersseman.

Info: Antoon Dupont 051/ 30 44 67

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *