“Een cake in de apotheek”

“Een cake in de apotheek”
Leestijd: 2 minuten

Apotheek in Rollegem-Kapelle organiseert diabetes-lezing

Op donderdag 12 september fungeerde apotheker Luc Desloovere als gastheer voor een lezing over diabetes door twee diabetes-educatoren, Greet Vandoorne en Isabelle Malfait. Je kon op voorhand inschrijven en de interesse was groot, waardoor telkens in kleine groepjes werd gewerkt in een “ronde tafel”-gesprek.

De “gewone” klanten keken telkens vreemd op bij het binnenkomen. Een koffiekransje (zo leek het wel) in een apotheek… dat was inderdaad geen alledaags gebeuren. Er waren er zelfs die rechtsomkeer maakten omdat ze dachten ongewild in een opname van “verborgen camera” verzeild geraakt te zijn. Tekst en uitleg van apotheker Luc was nodig om de acute verbazing op de gezichten weer in een glimlach om te zetten.

Greet Vandoorne, van opleiding verpleegster en Isabelle Malfait, diëtiste, schoolden zich bij en werden diabetes-educatoren. Zij helpen mensen die diabetes gediagnosticeerd werden met consulten om wegwijs te geraken in de complexe wereld van wat in de volksmond “suikerziekte” wordt genoemd.

En die complexe wereld probeerden ze bevattelijk te maken voor de gewone sterveling met een uitleg in mensentaal. We werden op het hart gedrukt dat niet alleen suikers maar ook vetten een belangrijke rol spelen, dat lichaamsbeweging de suikerspiegel positief beïnvloedt. Af en toe een wandelingetje maken bijvoorbeeld… (Oei, en ik die vooral sterk ben in de 100m stilliggen).

Dat alles resulteerde in een gezellig onderonsje en toen Isabelle ons drie suikervrije of suikerarme gerechtjes voorschotelde om te bewijzen dat die ook lekker kunnen zijn, waren we verkocht. We zeiden geen neen tegen een chocolade cakeje (brownie), gegrilde ananas met citroencrème of een tiramisu met speculoos en aardbeien. De receptjes kregen we mee en apotheker Luc stopte ons nog wat koekjes, confituurtjes e.d. toe van Revogan, een bedrijf dat zich specialiseert in o.a. voedingsmiddelen voor diabetici.

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *