KLJ Ledegem zet de feestneuzen op

KLJ Ledegem zet de feestneuzen op
Leestijd: 3 minuten

Hun 95-jarig bestaan is daar een prima reden voor!

De Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ) liet als opwarmertje al de karnavalskar uitrukken op 14 september en op het boerhof Jan Wallaeys hielden ze een racewedstrijd met speelgoedtractoren. Goed om de sfeer voor hun feestweekend aan te zwengelen. Dat begint al op vrijdag 20 september met “De Sneukeltocht”, een wandeling van ca. 6 km. Start aan de loods Decock. Op zaterdag komt Amelie Albrecht langs in De Link voor een comedynight. Zij is de winnares van Humo’s Comedy Cup 2018 en brengt in Ledegem haar nieuwste show “Goe genoeg”. Dat wordt lachen en brullen en daar weet de aanstormende Leeghemse jeugd van de KLJ ook wel raad mee. En zondag is er de traditionele tractorwijding.

Een gellyball-wedstrijdje kon er ook wel bij. Het is een soort paintball-airsoft combinatie, maar dan zonder rommel en verf, maar even avontuurlijk.

Even wat duiding

KLJ Lederolzele groepeerde aanvankelijk de landelijke jeugd uit Ledegem, Rollegem-Kapelle en Dadizele. Later werd dat KLJ Ledegem, waardoor ook Sint-Eloois-Winkel kon aansluiten. Voorzitter Mathias Lauwers legt uit: “Dat kan vanaf de leeftijd van 16 jaar. Men blijft meestal lid tot de “trouwrijpheid” van zo’n 25 à 26 jaar”, knipoogt hij. “Het is bijna vanzelfsprekend dat dan de overgang gemaakt wordt naar ofwel Ferm ofwel de Landelijke Gilden. Ons lokaal situeert zich aan De Samenkomst in de Sint-Eloois-Winkelstraat. Momenteel tellen we 65 leden. Je hebt een dynamisch en inventief team nodig om zoveel jeugdige energie, temperament, eigenheid tot volle wasdom gekomen op het gezonde Leeghemse platteland te kanaliseren. “En dat hebben we”, stelt de jonge voorzitter, die verder kan rekenen op Hanne D’hondt, secretaris, Louise Packet, activiteitenverantwoordelijke, Febe Lannoy, sport en fotograaf, Jakob Pledts, kledij, gewestvoorzitter, logistiek. Brent Lannoy, logistiek en Marthe Lescouhier, kassier.

Een greep uit de activiteiten moet die dynamiek en inventiviteit onderstrepen. Zo staan op het programma: (natuurlijk hun vermaarde fuif) het Teeltbal, maar ook (in willekeurige volgorde) een karaoke-avond, skiën in Komen, dropping, carnaval, frituuravond, een pub quiz, paasfoorbezoek, pyjamaparty, foto-avond kamp, toneel, volksspelen, minivoetbal, apero ip ’t ges (alleen Leeghemnaers snappen dit), trampolinespringen…

Verder zijn er heel wat verbroederingen en gezamenlijke activiteiten met KLJ’s van andere gemeentes: spaghetti-avond KLJ Lendelede, vol-au-vent KLJ Lauwe-Rekkem, beenhesp KLJ Passendale… Je merkt het: de gezonde boerenbuiten wekt de eetlust op…

“We voorzien ook telkens een bedankingsdag voor onze medewerkers. In de voorbije jaren gingen we al eens naar Plopsaland, naar een bierfeest of een waterpretpark. Waarheen we nu trekken, willen we nog liever geheim houden”, fluistert Louise samenzweerderig. Verder is er ook telkens een bedankingsavond voor de ouders.

Interesse ?

Voor het feestweekend van 20, 21 en 22 september 2024 zijn kaarten te verkrijgen bij alle bestuursleden via email: kljledegem@hotmail.be of telefonisch via 0498/450226 (Louise Packet). Voor alle info kan je uiteraard ook terecht bij voorzitter Mathias Lauwers, 0478/022105.

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *