WVI en gemeente Ledegem slaan andermaal de handen in elkaar

WVI en gemeente Ledegem slaan andermaal de handen in elkaar
Leestijd: 2 minuten

Verkoopcampagne 2de fase woonproject Boomlandstraat officieel van start

WVI, De West-Vlaamse intercommunale, bestaat 60 jaar. Algemeen directeur, Geert Sanders stelde dat een (weliswaar ingetogen) feestje op zijn plaats was. De missie bleef al die jaren onveranderd:

  • lokale besturen ondersteunen bij de uitvoering van hun taken
  • samenwerking tussen lokale besturen initiëren, organiseren en structureren
  • regio’s ondersteunen bij de ontwikkeling van hun streek.

Daarvoor wordt samengewerkt met 54 West-Vlaamse gemeenten om klimaatbestendige ruimtes te realiseren voor zowel burgers, ondernemers en besturen. De moderne uitdagingen zijn legio: klimaat, energie, wonen, ondernemen, mobiliteit, natuur en milieu.

Binnen dit gegeven moet de tweede fase van het woonproject Boomlandstraat 8: acht bouwkavels voor halfopen bebouwing, gelegen in de Amberlaan gesitueerd worden. Op vrijdag 13 september om 15.30 u werd het officiële startschot gegeven voor de verkoopcampagne in aanwezigheid van burgemeester Bart Dochy, schepenen Geert Dessein en Greta Vandeputte en Geert Sanders, algemeen directeur WVI. 

Geert Sanders: “Het gaat inderdaad om 8 bouwkavels waarvoor we nu een 30-tal aanvragen hebben. Dat betekent niet dat die gronden al verkocht zijn. We proberen de bouwgrondprijs onder de gangbare prijs van de specifieke gemeente te houden, want haalbaar en betaalbaar wonen is ons streven. Uiteindelijk kunnen gegadigden zelf hun architect en aannemer aanstellen, maar we kunnen hen ook op dat vlak begeleiden als dat gewenst is. Bovendien kunnen we leningen aanbieden aan 2,75% voor energiebesparende maatregelen tot een bedrag van 60.000 euro. Zo’n woonproject houdt de vinger aan de pols voor wat de woningnood in een specifieke gemeente betreft. Worden die kavels snel verkocht dan wordt overwogen om er derde woonproject te organiseren, want dat zou betekenen dat die woningnood in Ledegem groot is.”

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/burger/inschrijven-wachtlijst. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen het informatiedossier. Vervolgens kunnen kandidaat-kopers een vrijblijvend gesprek inboeken met de projectverantwoordelijke om de bouwwensen op maat te bespreken.

Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen@wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite via www.wvi.be/burger/bouwgrond-kopen/boomlandstraat-fase-2.  

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *