Eerste tractorlichtjestocht werd een triomf

Eerste tractorlichtjestocht werd een triomf
Leestijd: 3 minuten

Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle met schot in de roos

Op zaterdag 23 december reed de allereerste tractor-kerstparade onder massale belangstelling doorheen onze drie deelgemeenten. Dit verslag komt er met een beetje vertraging maar ik pleit verzachtende omstandigheden. Onder de kerstboom lag een reuzekater! Maar ik reken op de mensen van goede wil. Het is er de tijd voor.

Er werd gestart op de terreinen van DB Hardwoods in de Roeselarestraat en daar waren we vanzelfsprekend bij. In een zee van licht konden we niet naast de tractorcombinatie van KLJ Rumbeke kijken. Ik kon hen strikken voor een gesprek…

Chauffeur van dienst Ward Neerinck stond klaar in de startblokken om de “Zuipschuit II” te trekken waar de grootste feestneuzen van de KLJ hadden plaatsgenomen en die konden we ondanks hun vermomming en kerstmutsen identificeren als Maxim Vandenberghe, Lotte Dewulf, Lisa Hoorne, Marie Van Coillie, Elena Segaert, Senne Van Coillie, Michelle Desmet en Tristan Denys.

De Zuipschuit II werd in het verre Peer aangekocht om o.a. deel te nemen aan de karnavalsstoet (straks weer in Roeselare op 3 maart), maar die kwam ook hier goed van pas. De “dolly” (niet het gekloonde schaap of een verwijzing naar Dolly Parton) maar dat nodige tussenstuk kon dan weer in bruikleen verkregen worden bij loonwerken Jaron Desmet.

Ward Neerinck ziet het helemaal zitten. “Een twaalftal werkuren, 100m ledsnoer, ontelbare ledlampjes, een groep op benzine voor de elektriciteit en veel enthousiasme zijn de nodige ingrediënten”, geeft hij nog met een brede glimlach mee. Wie over KLJ meer wil weten… Facebook KLJ Rumbeke of instagram klj.rumbeke.

Kristof Deraedt en Karen Vromman geven zo hun eigen versie van “Boer zoekt vrouw”. Wat zou Dina Tersago daarvan zeggen.

Nog eentje die in het oog sprong.

In Nederland heeft men BBB (Boer-Burger-Beweging), wij hebben Burgemeester-Boer-Bart, ook BBB, want onze burgemeester nam ook deel. Sterker nog als je deze Bonte Bende erbij neemt, dan hebben we zelfs BBBBB. Na de start (waarvan hieronder een filmpje) gingen wij ons strategisch opstellen in café De Voerman, want daar zouden wij het hele flikkerende gezelschap nog een paar keer kunnen zien. Recht tegenover het café was de parkeerplaats gereserveerd voor de eindstop van de tractoren. Daar waren echter al een 20-tal auto’s geparkeerd. Een vriendelijke politieagente kwam het café binnen om de eigenaars op te sporen en te verzoeken hun wagen te verplaatsen. Chapeau daarvoor! In Roeselare zouden die al allemaal op de bon geslingerd zijn. Niet bij ons in Ledegem!!!

Terwijl ik naar huis slingerde, zal ik de verkeerde liaan beetgepakt hebben. Ook dat kan mijn kater verklaren. Nu, 3 januari, is het uitblazen. Dennennaalden uit mijn schoenen kloppen. Kaarsvet van de meubels schrapen. Langzaam weer van slechte wil worden…

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *