Dansstudio Flex zet beste beentje(s) voor

Dansstudio Flex zet beste beentje(s) voor
Leestijd: 3 minuten

“Dans is de verborgen taal van de ziel” (Martha Graham, danseres en choreografe)

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april was het dan eindelijk zover. Waar zoveel danseressen zolang naar toe hadden geleefd, kon eindelijk gerealiseerd worden. Na twee jaar onderbreking (dat vermaledijde coronabeestje) kon voor de 4de keer het dansevenement van het jaar “Flex the world” doorgaan in De L!nk in Sint-Eloois-Winkel. De brede glimlach is dan ook helemaal terecht als de dansdocentes, bestuursleden en extra lesgeefsters even tijd nemen voor dit kiekje: Natasha Nuyttens, Mieke Alvoet, Elisa Thery, Stefanie Faber, Melissa Segers, Inda Frey, Jana Crocquey, Britt Vandenberghe, Lauren Viaene, Shari Monserez, Franne Cristofano en Kacey Loyson.

Mieke Alvoet: “Onze vereniging bestaat 6 jaar. Ik danste vele jaren bij een ander dansgezelschap tot ik het tijd vond om mijn eigen ding te gaan doen. Met 6 andere danseressen in het bestuur startten we met Flex in Ledegem. Onze thuisbasis is de polyvalente zaal van VBS De Peereboom, met uitvalsbasissen VBS Bamo Moorsele en de judozaal in Sint-Eloois-Winkel. Ondertussen tellen we 320 leden (voor 95% uit Ledegemnaars, enkelen uit Moorsele en Dadizele) waarvan er 191 dansers deelnemen aan de show in de L!nk in Sint-Eloois-Winkel. De jongste is 3 jaar de oudste 65. We organiseren ook een Zumba-klas (via een tienbeurtenkaart) en een BBB-klas. Bovendien tellen we ook een boysklas met 8 jongens.

Op donderdagavond 11 april was er de generale repetitie en we gingen al eens piepen…

Natuurlijk waren we gecharmeerd door het balletoptreden van de kleintjes, die duidelijk in hun nopjes waren. Een kort filmpje willen we u vanzelfsprekend niet onthouden!

Ik ben natuurlijk John Travolta niet en ik dans als een huisjesslak met reuma (ja, ik dans wel eens maar alleen als niemand het ziet) maar ik zag heel wat dolenthousiaste Shakira’s (Waka, Waka!!!). Getuige daarvan dit filmpje…

Tijdens de generale was de tribune gevuld met alle dansers die nog op moesten of al aan de beurt waren geweest. Het meelevende, gepassioneerde gejoel tijdens de optredens deed me denken aan de passage op de Kwaremont, toen de renners daar kwamen opgestoven tijdens de Ronde van Vlaanderen. Zoveel leute, zoveel bezieling!

Synchroon dansen, elegantie, acrobatische moves en het plezier en de overtuiging waarmee het allemaal gebracht werd… Het zijn bekkenbrekers voor de gewone sterveling. Ik moest onwillekeurig denken aan Abba’s Dancing Queen: “You can dance, you can jive, having the time of your life, see that girl, watch that scene, digging the dancing queen.”

“Ja, het gaat vooral om het plezier en de beleving bij Flex. (Nv.d.r. de studio heeft ook 2 wedstrijdgroepen bij de volwassenen met in 2023 een titel van Belgisch kampioen en eentje van Vlaams kampioen, maar daar doen ze heel bescheiden over). Geen drukdoenerij: vreugde en amusement gaan voorop”, geeft Mieke ons mee.

Ze geeft nog een update : “In totaal kwamen 751 mensen onze shows bewonderen en hielpen 35 vrijwilligers per voorstelling om alles vlot en veilig te laten verlopen. Ik dank iedereen van harte voor hun aanwezigheid en de vrijwilligers uiteraard voor hun ongebreidelde inzet!”

Wie zei ook weer: “Dansen is een gedicht. En elke beweging is een woord”? Wie geïnteresseerd is om bij de “Flexfamilie” te horen, kan terecht op info@dansstudioflex.be. Of ga een kijkje nemen op de website: www.dansstudioflex.be. Bellen kan ook: 0479/305878.

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *