Is de zomer alweer voorbij?

Is de zomer alweer voorbij?
Leestijd: < 1 minuut

Ja, ik ben er even van tussenuit geweest. Even een weekje naar het Durbuy van Marc Coucke, waar hij een machtsovername heeft gepleegd, maar later daarover meer. Ik ben alweer neergestreken in onze mooie gemeente om weer te genieten van rust, stilte, sereniteit en de geur van vers gemaaid gras (tweede snee al kan het ook al de derde zijn). En omdat het al een tijdje geleden is dat ik nog een bijdrage heb geleverd aan mijn website, zit ik hier in de startblokken om… tja, het is niet het meest geschikte moment om een stukje te schrijven. “De laatste zonnige dag”, leert het weerbericht.

Op het tuintafeltje een fris gekoelde fles, waarin een Omertje merkbaar tegen het glas aan het ademen is, staat mij terzijde. 27 graden, dat is weer om luiig soezend, met de hersenen in een dom-blondje-stand op een met ijsblokjes gevulde luchtmatras rond te dobberen. Pal in het midden van het haast te blauwe, tintelend frisse tegen de rand klotsende water van een groot zwembad. Met vaag in de achtergrond een song van Barry White… net hoorbaar genoeg om de tekst te kunnen meemurmelen (Oh, baby, I can’t get enough from your love, babe…). Kortom, Gods buitenverblijf op aarde!

Maar genoeg, laat ik mezelf niet te ver afdrijven en me snel terugroepen naar de harde werkelijkheid. Morgen is de zomer alweer voorbij. Geri Haerynck uit Koekelare of niet. Weet je wat, ik zal maar geen stukje meer schrijven, of dan toch maar een zuinig (zuinig??? hmm, ik ben geen Hollander en toegegeven, ik lijd daar niet onder).

Maar nu moet u mij excuseren. Ze zijn daar met mijn ijsberg!

Avatar foto

Erik Den Hert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *